Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Mini-aardappelquiches op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met een fijne rasp. Doe de aardappel in een kom en meng met de rozemarijn, olie en eventueel zout. Verdeel de aardappel over de holtes van de ingevette vorm. Duw goed aan zodat er bakjes ontstaan. Zet de vorm ca. 15 min. in de oven tot de aardappel goudbruin is. Haal uit de oven.
- Snijd het spek in stukjes. Verhit een koekenpan en bak het spek in 4-6 minuten krokant. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Rasp de kaas. Meng de slagroom, kaas en eieren met een garde.
- Verdeel het spek en de bosui over de aardappelbakjes. Schenk het ei-roommengsel erover.
- Verlaag de oventemperatuur naar 175°C en bak de quiches in ca. 15 minuten gaar.
- Laat iets afkoelen en haal ze met een lepeltje uit de vorm.