Havermout ontbijtcakejes

Havermout ontbijtcakejes

Smulweb imageSmulweb

Maak heerlijke havermout ontbijtcakejes! Eerst de havermout mengen met water en zout en vervolgens een paar uur laten staan. Daarna klop je de andere ingrediënten door de havermout. Giet het beslag in een vorm en bak de cakejes in de oven. Haal ze uit de vorm en smullen maar!

45 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 375 ml Water
  • 75 g Agavesiroop

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Havermout ontbijtcakejes op tafel.

  1. Meng de havermout met het water en een snuf zout tot een pap. Laat het 2 tot 3 uur staan of een hele nacht.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Klop de andere ingrediënten, behalve de bessen, door elkaar en roer ze door de gewelde havermout. Schep dan de blauwe bessen er ook door.
  4. Giet het beslag in een ingevette bakvorm, een muffinvorm met twaalf cups bijvoorbeeld.
  5. Bak ze 35 minuten of tot ze terugveren wanneer je er zachtjes op drukt.
  6. Laat ze 10 minuten afkoelen en haal ze dan uit de vorm. Laat ze afkoelen op een rooster.
  7. Ze kunnen worden ingevroren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan Havermout