Risotto met rode alaska zalm uit blik erwtjes en pancetta

Risotto met rode alaska zalm uit blik erwtjes en pancetta

Smulweb imageSmulweb

Voel de smaak van het Noorden met deze romige risotto geserveerd met smaakvolle rode Alaska zalm, pancetta en erwtjes, gehuld in een hartige, kaasachtige smaak en afgemaakt met peterselie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Risotto met rode alaska zalm uit blik erwtjes en pancetta op tafel.

  1. Laat de wilde zalm uitlekken en bewaar het vocht.
  2. Verwijder eventuele huid en graten en breek de zalm in grove stukken.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koeken- of sauspan. Voeg de pancetta toe en bak voor een paar minuten.
  4. Voeg de risottorijst toe en roer twee minuten door, tot de korrels glanzend zijn.
  5. Voeg de ui en knoflook toe en bak al roerend nog een minuut.
  6. Giet de wijn in de pan en laat het voor een paar minuten borrelen. Voeg het overgebleven vocht van de zalm toe en een paar lepels bouillon.
  7. Roer het geheel goed door elkaar en laat op een medium vuur voor 20 tot 25 minuten koken, terwijl je steeds bouillon toevoegt tot de rijst gaar is.
  8. Roer de erwtjes, Parmezaanse kaas en peterselie door de risotto. Voeg de stukken zalm toe en roer voorzichtig, zodat de zalm niet in te kleine stukken breekt.
  9. Voeg naar smaak zout en peper toe en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Vlees