Pittige thais gekruide rijst met biefstukreepjes super lekker

Pittige thais gekruide rijst met biefstukreepjes super lekker

Smulweb imageSmulweb

Deze pittig gekruide rijst met biefstukreepjes maak je super snel en makkelijk. Bak de biefstuk aan in een wok met ui, spaanse peper, gemberwortel, knoflook, groene curry, kokosmelk en kippenbouillon. Doe daar de wokgroenten en rijst bij. Maak het geheel af met vers gemalen zwarte peper.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittige thais gekruide rijst met biefstukreepjes super lekker op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar. Laat afkoelen.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in de wok. Bak hierin de biefstuk aan beide zijden bruin. Kruid de biefstuk met peper en zout. Haal de biefstuk uit de pan. Laat de biefstuk even rusten en snijd deze daarna in reepjes. Zet de biefstuk even apart.
  3. Doe de resterende olie in de wok. Bak hierin de ui, Spaanse peper, gemberwortel en knoflook even aan tot dit gaat geuren. Doe de groene curry erbij en bak even mee (plm. 2 minuten).
  4. Voeg de kokosmelk en de kippenbouillontablet toe. Breng aan de kook.
  5. Voeg nu de wortel, kool, prei en champignons toe. Kook paar minuten mee tot de groenten beetgaar zijn.
  6. Voeg dan de biefstukreepjes, rijst, paprikastukjes, bleekselderij en lente-uitjes toe. Roer alles goed door elkaar. Even meewarmen tot de rijst ook goed warm is. De laatst genoemde groenten moeten knapperig blijven.
  7. Op smaak maken met vers gemalen zwarte peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst