Zalmrolletje met spinazie

Zalmrolletje met spinazie

Smulweb imageSmulweb

Een zalige zalmrolletje gevuld met spinazie, Parmezaanse kaas en een vleugje citroen. Het klaarmaken kost iets meer werk, maar het resultaat is prachtig!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zalmrolletje met spinazie op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet een scheutje olie in een pan en bak de spinazie totdat deze geslonken is. Spoel de spinazie vervolgens af onder koud water en knijp de spinazie goed uit.
  2. Scheid de 3 eieren en vang zowel de eidooiers als het eiwit op in aparte bakjes. Meng de spinazie met de eidooiers, de geraspte Parmezaanse kaas en wat peper en zout in een keukenmachine en pureer tot een gladde pasta. Mix de eiwitten apart tot er pieken ontstaan en spatel de eiwitten door het spinazie mengsel.
  3. Bekleed de bakplaat met het bakpapier en vet dit bakpapier lichtjes in met boter. Giet het eimengsel op het bakpapier en bak ongeveer 10-15 minuten midden in de oven. Houd tijdens het bakken in de gaten hoe lang de omelet nodig heeft.
  4. Draai de omelet om op een ander bakpapiertje en laat afkoelen. Rasp de schil van de citroen, pers de citroen en meng de citroenrasp en het sap met de roomkaas in een kom. Voeg hier ook de dille en wat peper en zout aan toe en meng goed.
  5. Leg de omelet op een stuk plastic folie en smeer de roomkaas uit over de omelet. Bedek de roomkaas met de gerookte zalm. Rol de omelet (in de lengte) op met behulp van het folie. Draai de uiteinden van de folie goed aan en leg de rol in de koelkast voor een paar uren.
  6. Snijd de omelet in plakken en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Spinazie