Heerlijke sappige cake met bananen chocoladestukjes en rum

Heerlijke sappige cake met bananen chocoladestukjes en rum

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke sappige cake met bananen chocoladestukjes en rum. De verbintenis van banaan, chocolade en rum is hemels. Door het beslag zijn stukjes banaan, chocolade en een flinke scheut rum gestreken. Bakken, afkoelen, snijden & smullen maar. Zelf gebakken is toch echt het allerlekkerst!

60 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Heerlijke sappige cake met bananen chocoladestukjes en rum op tafel.

  1. Besprenkel de in halve plakjes gesneden banaan met citroensap.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
  3. Vet de cakevorm goed in met boter en bestrooi met bloem.
  4. Mix de boter met de suiker, vanillesuiker en zout tot een smeuige lichtgele massa (plm. 5 minuten).
  5. Voeg één voor één de eieren toe.
  6. Zeef het cakemeel en de kaneel (of het bloem met bakpoeder) en spatel dit voorzichtig door de boter/eimassa. (Niet kloppen).
  7. Schep daarna voorzichtig de bananenstukjes, chocoladestukjes en de rum door het beslag.
  8. Vul de cakevorm hiermee.
  9. Bak de cake ongeveer 60 minuten in het midden van de oven.
  10. Prik in de cake met bijv. een satéprikker. Komt die er schoon uit dan is de cake gaar.
  11. Laat afkoelen op een rooster en smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake