Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Heerlijke sappige cake met bananen chocoladestukjes en rum op tafel.
- Besprenkel de in halve plakjes gesneden banaan met citroensap.
- Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
- Vet de cakevorm goed in met boter en bestrooi met bloem.
- Mix de boter met de suiker, vanillesuiker en zout tot een smeuige lichtgele massa (plm. 5 minuten).
- Voeg één voor één de eieren toe.
- Zeef het cakemeel en de kaneel (of het bloem met bakpoeder) en spatel dit voorzichtig door de boter/eimassa. (Niet kloppen).
- Schep daarna voorzichtig de bananenstukjes, chocoladestukjes en de rum door het beslag.
- Vul de cakevorm hiermee.
- Bak de cake ongeveer 60 minuten in het midden van de oven.
- Prik in de cake met bijv. een satéprikker. Komt die er schoon uit dan is de cake gaar.
- Laat afkoelen op een rooster en smullen maar!