Courgetti spaghetti ala lowcarb

Courgetti spaghetti ala lowcarb

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke low-carb courgetti spaghetti met een smaakvolle tonijn-tomatensaus met champignons en verse basilicum. Het gerecht is makkelijk en snel te bereiden en een ideaal gerecht voor een koolhydraatarm dieet. Zet dit lekkere Italiaanse gerecht in no-time op tafel. Bon appetit!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Courgetti spaghetti ala lowcarb op tafel.

  1. Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze in wat olijfolie. Voeg daarna de champignons toe en laat deze slinken.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met cayennepeper en zout. Laat de tomatensaus voor een kwartier lekker pruttelen op laag vuur. Als je tomatenpuree gebruikt, voeg dan water toe en roer tot je de gewenste dikte hebt.
  3. Maak ondertussen met behulp van een spiraalsnijder of grove rasp "spaghetti" van de courgette. Laat de tonijn goed uitlekken en voeg toe aan de tomatensaus. Als je verse tonijn hebt, snijd deze dan in stukjes en laat meepuddelen in de saus. Voeg nu ook de basilicumblaadjes toe en laat alles nog even staan.
  4. Verdeel de courgette over twee borden. Giet de saus eroverheen en verdeel het citroensap, de olijfolie en de kiemen erover. Koolhydraatarme spaghetti is klaar! Optional: Blancheren van de courgetti spaghetti.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Courgette Courgette spaghetti