Pasta met Italiaanse gehaktballetjes en groene asperges

Pasta met Italiaanse gehaktballetjes en groene asperges

Smulweb imageSmulweb

Deze pasta met Italiaanse gehaktballetjes en groene asperges is een echte smaaksensatie! Italiaanse knoflook, uien en Parmezaanse kaas en groene asperges zijn de ingrediënten voor deze heerlijke pastamaaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 250 g Groene asperges
  • 2 el Basilicum vers
  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Pasta met Italiaanse gehaktballetjes en groene asperges op tafel.

  1. Schil de onderste helft van de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm. Overgiet ze met kokend water en laat ze 5 tot 10 minuten in het hete water staan. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
  2. Ontvel de tomaten door ze in kokend water te dompelen en snijd ze in blokjes. Snijd ook de uien fijn, hak de knoflook en snijd de lente-ui in ringen.
  3. Maak het gehakt aan met de bovengenoemde ingrediënten en draai er balletjes van.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verwarm de vloeibare boter tot het bruist en bak hierin de gehaktballetjes aan.
  6. Voeg de knoflook en uien toe en roer het geheel goed om.
  7. Voeg de gezeefde tomaten en de tomatenpuree toe. Verdun de saus eventueel met wat kooknat van de pasta of een beetje (groente)bouillon als deze te dik is.
  8. Doe de tomatenblokjes en fijngesneden basilicum bij de saus, gevolgd door de uitgelekte asperges en lente-ui. Roer alles goed door elkaar.
  9. Voeg de gekookte pasta toe en roer opnieuw.
  10. Serveer de pasta apart met versgeraspte Grana Padano zodat iedereen zelf naar wens kan toevoegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Groene asperges