- 250 g Groene asperges
- 2 el Basilicum vers
- 1 el Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Pasta met Italiaanse gehaktballetjes en groene asperges op tafel.
- Schil de onderste helft van de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm. Overgiet ze met kokend water en laat ze 5 tot 10 minuten in het hete water staan. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
- Ontvel de tomaten door ze in kokend water te dompelen en snijd ze in blokjes. Snijd ook de uien fijn, hak de knoflook en snijd de lente-ui in ringen.
- Maak het gehakt aan met de bovengenoemde ingrediënten en draai er balletjes van.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de vloeibare boter tot het bruist en bak hierin de gehaktballetjes aan.
- Voeg de knoflook en uien toe en roer het geheel goed om.
- Voeg de gezeefde tomaten en de tomatenpuree toe. Verdun de saus eventueel met wat kooknat van de pasta of een beetje (groente)bouillon als deze te dik is.
- Doe de tomatenblokjes en fijngesneden basilicum bij de saus, gevolgd door de uitgelekte asperges en lente-ui. Roer alles goed door elkaar.
- Voeg de gekookte pasta toe en roer opnieuw.
- Serveer de pasta apart met versgeraspte Grana Padano zodat iedereen zelf naar wens kan toevoegen.