Salade met thaise biefstukpuntjes

Salade met thaise biefstukpuntjes

Smulweb imageSmulweb

Deze Salade met thaise biefstukpuntjes is een smaakexplosie van limoensap, sojasaus, vissaus en palmsuiker. Na het marineren kort aanwokken in knoflook, gember, taugé en rode peper. Blus daarop af en krijg samen met avocado en sla alvast het zomergevoel.

10 min bereiden

lunch/brunch gerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Salade met thaise biefstukpuntjes op tafel.

  1. Verdeel de sla over 2 borden. Rooster de sesamzaadjes en zet ze eventjes apart. Ontdoe de rode peper van de zaadjes en snijd in hele fijne reepjes. Schil de gember en hak fijn. Plet de knoflook en hak fijn. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes. Snijd de lente uitjes in ringetjes. Snijd de biefstukken in puntjes/blokjes.
  2. Verhit Arachide olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de gember. Voeg de biefstukpuntjes toe en schroei ze rondom dicht in ongeveer 2 tot 3 minuten.
  3. Voeg rode peper, lente ui en taugé toe en wok dit geheel even.
  4. Blus dit af met het limoensap, sojasaus en de vissaus en voeg de palmsuiker toe.
  5. Wok dit nog heel even totdat alles goed gemengd is en verdeel dit dan over de 2 borden met sla.
  6. Garneer met de sesamzaadjes en de korianderblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade