Snijbonen met een thais tintje

Snijbonen met een thais tintje

Smulweb imageSmulweb

Geef snijbonen een Thais tintje! Voeg rode peper, lente-ui, taugé en koriander toe om vervolgens af te blussen met limoensap, sojasaus en vissaus. Wok alles nog even op en top af met geroosterde sesamzaadjes en palmsuiker.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Snijbonen met een thais tintje op tafel.

  1. Rooster de sesamzaadjes en zet ze even apart.
  2. Ontdoe de rode peper van de zaadjes en snijd in hele fijne reepjes. Schil de gember en hak fijn. Plet de knoflook en hak fijn. Snijd de koriander grof. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Top de snijbonen en snijd ze in stukken van 1 tot 2 cm. Giet er kokend water overheen en laat dit 5 tot 10 minuten staan. Laat de snijbonen uitlekken.
  3. Verhit Arachide olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de gember. Voeg de uitgelekte snijbonen toe en wok dit samen ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg rode peper, lente-ui en taugé toe en wok dit geheel even.
  5. Blus dit af met het limoensap, sojasaus en de vissaus en voeg de palmsuiker toe.
  6. Wok dit nog heel even totdat alles goed gemengd is en voeg dan de koriander toe.
  7. Garneer met de sesamzaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente