Filodeegtaartjes met zalm en ricotta

Filodeegtaartjes met zalm en ricotta

Smulweb imageSmulweb

Knapperige filodeeg sterren gevuld met smeuïge ricotta en zalm. Gouden hapjes op ieder feestje. Bakken, vullen, garneren met citroenrasp en... Genieten maar!

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

9 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Filodeegtaartjes met zalm en ricotta op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffinvorm in met een beetje boter.
  2. Snijd de vellen filodeeg terwijl ze allemaal op elkaar liggen in 9 gelijke stukken.
  3. Neem een vierkant velletje filodeeg en smeer met een laagje gesmolten boter. Leg een ander velletje er schuin bovenop en besmeer weer met een laagje boter. Herhaal dit totdat er 4 vierkantjes op elkaar liggen in een stervorm en duw voorzichtig in de muffinvormpjes.
  4. Bak de filodeegvormpjes ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.
  5. Rasp ondertussen de schil van de citroen (bewaar eventueel iets ter garnering) en schep door de ricotta. Snijd de bosuien in ringetjes en schep samen met een snufje peper en zout door de ricotta.
  6. Haal de filodeegbakjes uit de oven en laat afkoelen.
  7. Vul ze met het ricottamengsel, leg er een stukje zalm op en garneer eventueel met wat citroenrasp.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas