Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Coquilles met salieboter op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de plakken Parmaham op een bakplaat met bakpapier. Bak de Parmaham in 8 tot 10 minuten krokant.
- Hak het knoflookteentje fijn en fruit aan in een steelpannetje. Voeg de mais en de room toe en breng het mengsel aan de kook. Laat het kort koken en pureer dan glad met een staafmixer. Haal het voor een nog fijnere structuur even door een zeef en breng op smaak met zout en peper.
- Laat in een ander steelpannetje de boter op zacht vuur smelten. Voeg een stuk of 12 salie blaadjes toe. De boter mag niet bruin kleuren en zal de smaak van de salie opnemen.
- Verhit een klontje boter of een scheutje olijfolie in een koekenpan. Breng de coquilles op smaak met peper en zout en bak ze in 2 minuten per kant goudbruin.
- Verdeel een lepel van de maispuree op een bord. Leg daarop 3 coquilles. Breek de krokante Parmaham in stukken en leg naast de coquilles. Maak het geheel af met de blaadjes salie en wat salie boter. Het is de bedoeling dat je alleen het heldere van de boter gebruikt.