Kabeljauw in kappertjes-mosterdsaus

Kabeljauw in kappertjes-mosterdsaus

Smulweb imageSmulweb

Kabeljauw in kappertjes-mosterdsaus, het is makkelijker dan je denkt. Met witte wijn, uitje, kappertjes, mosterd, room en verse citroen. De vis gaat kort in de pan en daarna in de saus. Binnen 30 minuten op tafel!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kabeljauw in kappertjes-mosterdsaus op tafel.

  1. Was de kabeljauwfilets en droog ze af met keukenpapier. Besprenkel ze met sap van 1 citroen en kruid ze met peper en zout. Snipper het uitje heel fijn.
  2. Neem een hapjespan en verhit de boter. Bak het uitje glazig. Leg de vis in de pan en bak aan beide zijden kort aan.
  3. Voeg witte wijn toe, doe de deksel op de pan en laat de vis in ongeveer 6 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar worden. Niet te lang, anders wordt de vis droog. Haal de vis uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
  4. Laat de kappertjes uitlekken en voeg ze samen met mosterd en slagroom toe aan de pan. Roer kort en laat in enkele minuten inkoken tot er een mooie saus ontstaat.
  5. Leg de vis op de borden, schenk de saus erover en garneer met verse schijfjes citroen. Smullen!
eet smakelijk