Marokkanse tajine met kip en sinaasappel

Marokkanse tajine met kip en sinaasappel

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Marokkaanse tajine met kip en sinaasappel. Ervaar de smaak van kruiden, ui, wortel, lente-ui, bouillon, abrikozen en amandelen en eet de tajine met rijst of couscous. Bestrooi het gerecht voor het serveren met verse koriander.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Marokkanse tajine met kip en sinaasappel op tafel.

  1. Meng de kruiden en stamp/maal ze fijn waar nodig.
  2. Was de sinaasappel, schil met een dunschiller de oranje schil van de vrucht (met zo weinig mogelijk wit) en snijd de schilletjes in dunne reepjes. Pers de sinaasappel uit.
  3. Verhit de olie en bak hierin de ui, wortel en lente-ui 2 tot 3 minuten. Voeg de kip en kruidenmix toe en bak alles zachtjes.
  4. Voeg de sinaasappelschil, -sap, bouillon, abrikozen en amandelen toe en roer goed door. Laat het gerecht 5 minuten zacht pruttelen.
  5. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de verse koriander.
  6. Eet met rijst of couscous.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Tajine kip