Vega no shrimp garnalencocktail

Vega no shrimp garnalencocktail

Smulweb imageSmulweb

Een verantwoorde vega versie van de klassieke garnalencocktail: met nori-vel, grapefruit-partjes en avocado. De cocktailsaus - op smaak gebracht met sherry of Noilly Prat - maakt het geheel af. Lekker als voorgerecht.

15 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Vega no shrimp garnalencocktail op tafel.

  1. Snijd de avocado's doormidden, wip de pit eruit en haal met een eetlepel de inhoud zoveel mogelijk in een keer uit de schil. Snijd in repen en stukjes. Bestrooi die met een beetje zout.
  2. Schil de grapefruit als een sinaasappel, breek in tweeën en verwijder met een scherp mesje het eerste buitenste velletje van een partje. Haal met de hand het partje eruit. Ga zo door (deze methode levert minder beschadiging en verlies van sap op dan het rechtstreeks uitsnijden van de partjes).
  3. Maak de cocktailsaus door de vega mayonaise te vermengen met de ketchup, de sherry of Noilly Prat, en voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Verkruimel het nori-vel.
  5. Meng de stukjes avocado met de stukjes grapefruit en de verkruimelde nori.
  6. Lepel er anderhalve eetlepel saus op.
  7. Steek een blaadje little gem in het glas en bestrooi de saus met wat paprikapoeder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch