Kip tikka masala

Kip tikka masala

Smulweb imageSmulweb

Extra gehakte koriander en limoensap geven een pittige punch aan deze heerlijke kip tikka masala. Kip gestoofd in een mengsel van yoghurt, kruiden en garam masala en geserveerd in tomatensaus voor een explosie van smaken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kip tikka masala op tafel.

  1. Snijd de knoflook, gember en Spaanse pepers (met of zonder zaadjes) zo fijn mogelijk en meng ze in een kom. (In een hakmolen werkt ook prima.)
  2. Verhit in een ruime koekenpan een flinke scheut van de olie en doe de mosterdzaadjes erbij. Wanneer deze beginnen te ploppen, mag de warmtebron uit en kan de paprikapoeder, komijn, gemalen koriander, 2 eetlepels van de garam masala en het knoflook- en gembermengsel erbij. Meng dit goed door met een spatel.
  3. Doe de helft van dit mengsel in een kom, roer de yoghurt erdoor en doe de stukken kip erbij. Roer dit door en laat de kip minimaal een halfuur marineren in de koelkast. Zet de andere helft van het mengsel even apart.
  4. Laat de ghee/boter smelten in de pan van de mosterdzaadjes en laat op een laag vuur de gesneden ui en de andere helft van het kruidenmengsel 15 minuten zachtjes bakken. Doe de tomatenpuree en de gemalen noten erbij en bak deze even een paar minuten mee. Giet een halve liter water met een halve theelepel zout in de pan en roer alles goed door. Laat het zachtjes pruttelen tot de saus is ingekookt tot een mooie saus. Haal de saus van de warmtebron en zet hem even opzij.
  5. Bak de stukken gemarineerde kip beetje voor beetje op een hoog vuur gaar. Warm de saus op en roer de kokosmelk en de 3e lepel garam masala erdoor. Zodra de saus kookt haal je hem van het vuur en kunnen de gebakken stukken kip erbij. Roer alles nog eenmaal door.
  6. Bestrooi de curry voor het serveren met de gehakte koriander en besprenkel met het limoensap.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte