Paasbrunch warme kaneelbroodjes mmmm

Paasbrunch warme kaneelbroodjes mmmm

Smulweb imageSmulweb

Met deze warme kaneelbroodjes tover je in een handomdraai de paasbrunch om in een feestje! Heerlijk zelfgemaakt deeg met een kaneelvulling. Het resultaat? Zalige broodjes waar iedereen van kan smullen.

60 min bereiden

ontbijt

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Paasbrunch warme kaneelbroodjes mmmm op tafel.

  1. Los de gist op in het lauwe water. Meng de boter, half ei met de suiker en het snufje zout. Voeg de melk toe en giet er daarna de opgeloste gist bij. Meng nu ook de bloem hieronder. Kneed het mengsel een vijftal minuten tot je een soepel, niet-kleverig deeg bekomt. Als het deeg te kleverig is, voeg dan nog een beetje extra bloem toe. Vet een kom in met boter en leg hier het deeg in. Dek de kom af met een vochtige theedoek (of met huishoudfolie). Laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen.
  2. Maak intussen de kaneelvulling: meng hiervoor alle ingrediënten tot een gladde massa.
  3. Rol het deeg als het gerezen is uit op een bebloemd werkvlak tot je een rechthoek van 30 x 30 cm hebt. Smeer de vulling op het deeg - dit gaat het makkelijkst met een paletmes. Rol het deeg op tot een rol en snij deze in 9 dikke plakken. Leg de plakken - met wat plaats tussen - in een beboterde en bebloemde bakvorm. Bedek de vorm met huishoudfolie en laat het deeg nog eens ca. 45 minuten op een warme plek rijzen.
  4. Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Verwijder na het rijzen de huishoudfolie en bak de broodjes in 20 minuten goudbruin. Bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Gebak Cinnamon rolls