Wortel-dadeltaart met honing

Wortel-dadeltaart met honing

Smulweb imageSmulweb

Deze wortel-dadeltaart met honing is heerlijk smeuïg en heeft een licht kruidige smaak. Perfect als dessert of bij de koffie. Het amandelschaafsel geeft een smakelijke crunch aan deze al zo lekkere taart.

60 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Dadel

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Wortel-dadeltaart met honing op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf.
  3. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de honing en een mespunt zout romig.
  4. Klop er een voor een de eieren door.
  5. Voeg het bakmeel en de specerijen toe en klop tot een glad beslag.
  6. Spatel het bakmeel met de sinaasappelrasp, de wortel, de dadels en de noten erdoor en schep in de springvorm. Bestrooi met het amandelschaafsel.
  7. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 50 minuten goudbruin en gaar.
  8. Laat de taart 15 minuten in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat op een rooster helemaal afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Ei Kruiden Bakken Sinaasappel Dadels Taart