Pompoensoep uit malawi

Pompoensoep uit malawi

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke pompoensoep uit Malawi met gember, koriander en kokosmelk. Een perfect warm hoofdgerecht voor de koude winter dagen. Het sap van een sinaasappel geeft de soep een fruitig tintje. Garneer de soep voor de finishing touch met koriander.

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Pompoensoep uit malawi op tafel.

  1. Fruit de ui 5 minuten in de boter op middelhoog vuur.
  2. Voeg de wortel, gember, nootmuskaat en de currypasta toe en fruit even mee.
  3. Voeg de bouillon, sereh, pompoen en kokosmelk toe.
  4. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
  5. Verwijder het citroengras.
  6. Voeg de room toe en laat zachtjes koken tot de pompoen helemaal zacht is.
  7. Haal de pan van het vuur en voeg het sap van de sinaasappel toe.
  8. Pureer de soep tot hij romig is.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Garneer met koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep