Vreselijk lekkere noord afrikaanse tomatensoep

Vreselijk lekkere noord afrikaanse tomatensoep

Smulweb imageSmulweb

Proef het noorden van Afrika met deze heerlijke tomatensoep. Met ui, bleekselderij, komijn, koriander en harissa. En met toevoeging van rijst of brood om heerlijk mee te dippen. Ideaal voor een koude dag in de wintermaanden.

25 min bereiden

soep

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vreselijk lekkere noord afrikaanse tomatensoep op tafel.

  1. Pel de ui en snijd deze in stukken. Was de bleekselderij en schil deze met een dunschiller om draden te verwijderen. Snijd ook deze in stukken. Doe beide groenten in het bakje van de staafmixer en mix ze fijn.
  2. Verhit olie in een pan. Bak de ui en bleekselderij hierin gedurende ongeveer 5 minuten. Roer af en toe goed. Pel en snipper de knoflook en voeg deze ook toe. Voeg dan de komijn- en korianderpoeder toe en bak nog 1 minuut mee.
  3. Pureer de verse tomaten en de tomaten uit het blik met de staafmixer in een maatbeker. Vul dit aan met kippenbouillon tot ruim 1 liter en roer de harissa erdoorheen. Doe deze mix samen met de suiker in de pan bij de groenten en kruiden.
  4. Breng alles aan de kook en laat de soep gedurende ongeveer 20-30 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Voeg naar smaak zout en eventueel extra harissa toe. Voeg de gare rijst toe en laat deze nog een paar minuten meepruttelen. Als je rauwe rijst gebruikt, voeg deze dan gelijktijdig met de tomatenbouillon toe en roer af en toe.
  6. Dien de soep op met een scheutje citroensap en wat verse geknipte peterselie of korianderblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep