Smeuïge aardappelpuree

Smeuïge aardappelpuree

Smulweb imageSmulweb

Voor de perfecte smeuïge aardappelpuree zit je met dit recept goed. Deze rijke en romige puree, met een vleugje boter en room, vormt de perfecte aanvulling op allerlei gerechten, van klassiekers tot moderne creaties.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Smeuïge aardappelpuree op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in water met zout. Laat de aardappelen vervolgens goed droog stomen op laag vuur. Giet de melk en eventueel de room erbij. Verwarm dit samen met de aardappelen en de boter.
  2. Stamp de aardappelen met de aardappelstamper. Als je niet van grove aardappelpuree houdt, mix de puree dan met een handmixer.
  3. Voeg het ei toe en roer de puree goed door. Het ei maakt de puree lekker smeuïg. Breng de smeuïge aardappelpuree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelpuree