Aardappelsalade met doperwtjes en ei

Aardappelsalade met doperwtjes en ei

Smulweb imageSmulweb

Een frisse groene aardappelsalade met doperwten, ei en mosterd-walnoot-dressing. Laat de salade minstens 15 minuten staan zodat de smaken kunnen ontwikkelen. Garneer de salade met gedrapeerde ham in de vorm van bloemen.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappelsalade met doperwtjes en ei op tafel.

  1. Laat doperwten in een zeef in 1 uur ontdooien. Kook eieren in 4-6 minuten bijna hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  2. Kook intussen aardappelen in een pan met ruim kokend water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Laat de aardappelen in een vergiet uitlekken.
  3. Klop in een schaal azijn met walnootolie, mosterd en wat zout en versgemalen peper tot een mooi gebonden dressing. Roer bieslook en dille erdoor.
  4. Schep warme aardappelen en doperwten door de dressing. Laat de salade minstens 15 minuten staan, zodat de smaken kunnen ontwikkelen.
  5. Snijd de gekookte eieren in elk 4 parten en halveer de parten. Schep de eieren voorzichtig door de salade.
  6. Schep de salade in 4 glazen schaaltjes en garneer met plakjes ham gedrapeerde tot bloemen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Aardappelsalade Aardappelsalade met ei