Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappelsalade met doperwtjes en ei op tafel.
- Laat doperwten in een zeef in 1 uur ontdooien. Kook eieren in 4-6 minuten bijna hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
- Kook intussen aardappelen in een pan met ruim kokend water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Laat de aardappelen in een vergiet uitlekken.
- Klop in een schaal azijn met walnootolie, mosterd en wat zout en versgemalen peper tot een mooi gebonden dressing. Roer bieslook en dille erdoor.
- Schep warme aardappelen en doperwten door de dressing. Laat de salade minstens 15 minuten staan, zodat de smaken kunnen ontwikkelen.
- Snijd de gekookte eieren in elk 4 parten en halveer de parten. Schep de eieren voorzichtig door de salade.
- Schep de salade in 4 glazen schaaltjes en garneer met plakjes ham gedrapeerde tot bloemen.