Appelkaneelcake (gezond)

Appelkaneelcake (gezond)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke zelfgemaakte Appelkaneelcake. De abrikozen, appels en kaneel geven deze cake haar zoete smaak. De cake is glutenvrij en bevat kokosolie. Heerlijk genieten zonder zorgen!

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Appelkaneelcake (gezond) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de ongezwavelde abrikozen in een kom en giet hier kokend water overheen. Laat zo even een tijdje staan.
  3. Schil de appels en snijd 1 appel in kleine blokjes en de 2 andere in grove stukken. Doe de grove stukken in een pannetje met een klein laagje water en zet op het vuur. Breng het aan de kook en zet het vuur vervolgens zacht totdat de appels moes zijn geworden.
  4. Doe de havermeel, amandelmeel, kokosolie en appelmoes in een kom en meng deze ingrediënten met de mixer tot een gladde massa.
  5. Scheid hierna de eiwitten van de eigelen en klop de eiwitten tot een luchtige schuimende massa. Meng dit ook bij het cakebeslag samen met de eigelen.
  6. Snijd de zachte abrikozen in kleine stukjes en voeg dit samen met de kleine blokjes appel toe aan het cakebeslag.
  7. Voeg als laatste 3 theelepels kaneel en het snufje zout toe aan het beslag en meng alles door elkaar. Doe het geheel in een ingevette (met kokosolie) cakevorm.
  8. Bak de cake ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is door met een sateprikker in het dikste gedeelte van de cake te prikken. Als er geen deeg aan de prikker zit, is de cake klaar. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Cake Appel Appelmoes