De lekkerste worteltaart  wortelcake

De lekkerste worteltaart wortelcake

Smulweb imageSmulweb

Ontdek de beste worteltaart! Deze kruidige wortelcake is bedekt met een heerlijke mascarponelaag. Maak het af met kaneelpoeder voor de perfecte finishing touch. Onweerstaanbaar lekker bij de koffie of als dessert.

45 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Amandel & rozijnen mix

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke De lekkerste worteltaart wortelcake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop in een kom de eieren, suiker en olie samen. Voeg vervolgens de (gezeefde) bloem, bakpoeder en specerijen toe. Mix alles tot een glad en luchtig geheel. Voeg daarna de geraspte wortels en gestampte noten en rozijnen (niet gestampt) toe en mix opnieuw.
  3. Vet een bakvorm in en giet het beslag in de vorm. Strijk het egaal en bak de taart in 40-60 minuten (afhankelijk van de oven) op 180 graden.
  4. Voor de crèmelaag: mix 100 gram mascarpone met 50 gram boter tot een romig geheel. Voeg vanillepoeder, poedersuiker, honing, kokosschaafsel en citroensap toe. Mix opnieuw en laat in de koelkast opstijven.
  5. Wanneer de taart klaar is, smeer je de crèmelaag er met een mes of lepel op. Strooi er nog wat kaneelpoeder overheen en je feestelijke taart is klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Cake Worteltaart Wortelcake