Gevulde paprika met gehakt en geitenkaas

Gevulde paprika met gehakt en geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Gevulde paprika's met gehakt en geitenkaas zijn de perfecte combinatie van smaken. De paprika's worden gestoomd en daarna gevuld met een heerlijk gehaktmengsel van ui, knoflook, tomaten, wortel en basilicum en geitenkaas. Daarna de oven in en binnen no time kun je genieten van dit smaakvolle gerecht.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gevulde paprika met gehakt en geitenkaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd van alle paprika's het bovenste gedeelte eraf (zodat je een soort hoedje krijgt dat je er later weer op kan zetten) en doe alles in een grote pan met een laagje water. Breng aan de kook en laat ze vervolgens zachtjes beetgaar stomen (niet te zacht anders scheuren ze en kan de vulling er niet meer in).
  3. Snijd de ui, knoflook, tomaten en wortel in kleine stukjes en bak ze met kokosolie in een grote wokpan.
  4. Voeg hierna het gehakt toe totdat het gaar is. Breng dit op smaak met een bouillonblokje, peper en zout en fijngesneden basilicum.
  5. Brokkel de geitenkaas in stukjes en voeg dit toe aan de pan met het gehaktmengsel.
  6. Haal de paprika's uit de pan als ze beetgaar zijn geworden. Haal de pitjes eruit en vul de ruimte met het gehaktmengsel.
  7. Zet het ‘hoedje' er weer op en zet alle vier paprika's op een bakplaat.
  8. Stop ze in de oven voor ongeveer 25 minuten. Let ondertussen wel op dat ze niet aanbranden!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paprika