Slavinken

Slavinken

Smulweb imageSmulweb

Maak iets bijzonders van de traditionele slavink! Snel, gemakkelijk en heel erg lekker. Het gehakt krijgt door de toevoeging van paneermeel en de kruiden heerlijk veel smaak en het spek maakt de slavink extra feestelijk. Bakken in de pan en smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Slavinken op tafel.

  1. Doe het gehakt in de kom en voeg de kruiden toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens het water of ei toe en meng opnieuw. Voeg tenslotte het paneermeel toe, maar niet te veel zodat het niet droog wordt.
  2. Weeg het gehakt en deel het in 4 gelijke bollen. Pak een stuk plasticfolie en leg het voor je neer. Vorm een worst van ongeveer 10 cm van elke bol. Leg de worst op de folie en rol strak op. Rol alle 4 worsten in dezelfde maat.
  3. Pak een nieuw stuk plasticfolie en leg het klaar. Pak het ontbijtspek en maak eventuele ronde lapjes voorzichtig los op één punt. Draai het ontbijtspek om de worstjes. Het is de eerste keer niet gemakkelijk, maar hoe vaker je het doet hoe makkelijker het wordt. Leg de beklede worstjes op de folie en rol strak op.
  4. Maak een pan met een beetje boter en bak de slavinken in de pan mooi bruin en gaar.
  5. Laat het je smaken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden