Gebakken kabeljauw met sauce vierge

Gebakken kabeljauw met sauce vierge

Smulweb imageSmulweb

Gebakken kabeljauw en geurige prei, zo lekker kan het zijn! Een smaakvolle sauce vierge met tomaatjes en kruiden maken dit een feestmaal. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Citroenmelisse

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gebakken kabeljauw met sauce vierge op tafel.

  1. Hak de kruiden zeer fijn. Hak de sjalot en gember ook fijn. Ontvel de tomaat onder heet water, koel af onder koud water, verwijder de zaadlijst en hak in kleine blokjes. Hak de zongedroogde tomaatjes zeer fijn en doe dit alles in een schaaltje met de olie. Breng op smaak met zwarte peper. Voeg nog geen zout toe.
  2. Prei goed wassen, stengels in de lengte halveren en in fijne halve ringen snijden. Kort roerbakken in olie en op smaak brengen met peper en zout.
  3. Portioneer de visfilets en bak kort in olie met boter op de huid om en om tot de vis gaar is. Als je visfilet hebt zonder huid, bloem de vis dan dun en bak kort aan beide kanten.
  4. Pak borden en leg een bedje prei op elk bord. Leg de visfilets op het bedje prei en verdeel de saus vierge over de hete vis. Strooi een beetje zeezout over het gerecht. Eet smakelijk!
eet smakelijk