Surinaamse runderstoof

Surinaamse runderstoof

Smulweb imageSmulweb

Deze Surinaamse runderstoof is een echte smaakmaker! Heerlijk sudderend met o.a. ketjap, tomatenpuree en laurierblad. Bak het vlees in een stoofpan, voeg water, pimentkorrels, Maggi en meer toe en laat het sudderen tot het boterzacht is. Genieten maar!

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Surinaamse runderstoof op tafel.

  1. Fruit in olie de uien, knoflook en rode pepers tot ze zacht zijn.
  2. Voeg komijn, ketoembar en masala toe en bak tot geuren vrijkomen.
  3. Ontzuur de tomatenpuree gedurende 3 minuten en voeg genoeg water toe om het vlees te bedekken.
  4. Doe het vlees in de stoofpan.
  5. Breng het bakvet aan de kook en voeg de pimentkorrels, laurierblad en Maggi toe aan het kookvocht.
  6. Voeg water toe aan het vlees en roer goed door.
  7. Stoof het vlees op zacht vuur gedurende 2+1/2-3 uur tot het boterzacht is en de saus wat ingedikt.
eet smakelijk