Saucijzenbroodjes met uienchutney

Saucijzenbroodjes met uienchutney

Smulweb imageSmulweb

Saucijzenbroodjes met heerlijke uienchutney. Maak het deeg rustig met klontjes boter, zodat het deeg niet teveel wordt gekneed. Maak en vouw rechthoekige deegvellen en vul met heerlijk gehakt met tijm, zout en peper. Bak de saucijzenbroodjes in de oven tot het goudbruin is. Onweerstaanbaar lekker!

120 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Tijm vers
  • 60 g uienchutney

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Saucijzenbroodjes met uienchutney op tafel.

  1. Doe voor het deeg bloem, zout en boter in een kom. Doe het citroensap in het water en voeg driekwart toe aan het mengsel. Mix het geheel rustig door elkaar tot het bindt. Voeg eventueel de rest van het water toe, maar kneed het deeg niet teveel zodat de klontjes boter behouden blijven.
  2. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en maak het plat tot een rechthoek van ongeveer 2,5 cm dik met een deegroller. Vouw eenderde van het deeg om en vouw het andere derde eroverheen, zoals een brief die in een envelop moet passen. Herhaal deze toer nog drie keer met tussenpozen van 20 minuten in de koelkast.
  3. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 40 x 150 cm, 90 graden gedraaid ten opzichte van de vorige keer. Vouw het opnieuw zoals boven beschreven en leg het deeg steeds 20 minuten koud tussen elke toer.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C en bedek 2 bakplaten met bakpapier.
  5. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 60 x 20 cm. Snijd het in 6 even grote rechthoeken en werk de randen netjes bij.
  6. Vermeng gehakt met tijm, zout en peper en verdeel het in 6 porties. Rol iedere portie in de vorm van een worstje met bestoven handen.
  7. Smeer een theelepel chutney op ieder deegrechthoekje, laat de randen vrij en leg er een worstje bovenop. Rol het deeg op om het worstje in te sluiten en bestrijk het uiteinde van het deeg om de naad te dichten.
  8. Leg de saucijzenbroodjes op de bakplaten en bestrijk ze met ei. Maak een aantal diagonale inkepingen in de bovenkant. Bak ze ongeveer 30 minuten tot het deeg goudbruin is en het vlees gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Sauzen Broodjes Uien