Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Marmercake op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bedek de binnenkant van een broodblik á 1 kg met bakpapier.
- Klop in een grote kom de boter, 180 gram van de suiker en het vanille-extract licht en luchtig. Klop er één voor één de eieren door, zeef er dan de bloem en het bakpoeder boven, en schep alles met 2 eetlepels melk door elkaar.
- Schep tweederde van het mengsel in het blik - dat zou nu driekwart vol moeten zijn. Zeef boven het overgebleven beslag de cacao en schep die er met de rest van de suiker en melk door.
- Schep dit chocolademengsel ook in het blik, en trek een vork door beide lagen. Hierdoor ontstaat een marmer effect.
- Bak de cake 55-70 minuten, tot de cake een beetje loslaat van het blik en een satéprikker of breinaald er schoon uit komt. Haal de cake uit het blik en laat hem op een rooster afkoelen.