- 1 el Water
- 425 g Kikkererwten gedroogd
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Traditionele perzische soep - ash reshteh op tafel.
- Snijd de uien.
- Hak de bieslook, koriander, dille, peterselie en spinazie in stukjes.
- Kook de kikkererwten, kidneybonen en linzen als ze vers zijn.
- Breng 1.125 liter water aan de kook.
- Verhit olie in een pan. Voeg de gesneden uien en tenen knoflook toe en laat deze in de pan sudderen.
- Voeg de kikkererwten, kidneybonen en linzen toe.
- Voeg zout en kurkuma toe en meng alles goed. Laat het zo een paar minuten staan. Roer alles af en toe even om.
- Voeg de bieslook, koriander, dille, peterselie en spinazie toe en roer weer alles goed door elkaar.
- Voeg het gekookte water toe tot alles onder water staat. Breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens 10 tot 15 minuten rustig doorkoken.
- Voeg de noodles toe aan de pan.
- Serveer de soep en voeg eventueel de toppings toe.