Aziatisch gestoofde kippenbouten met balsamico azijn

Aziatisch gestoofde kippenbouten met balsamico azijn

Smulweb imageSmulweb

Aziatisch gestoofde kippenbouten met balsamico azijn. Marineer de kip in Maggi en rijstwijn. Bak de kip goudbruin. Voeg gember, lente-ui en knoflook toe. Voeg balsamicoazijn toe en stoof de kip met het deksel op de pan tot deze goed gaar is. Bind eventueel het vocht met een maizena-papje. Garneer met lente-ui ringetjes.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Aziatisch gestoofde kippenbouten met balsamico azijn op tafel.

  1. Marineer de kip 30 minuten in 1 eetlepel Maggi, 1 eetlepel rijstwijn en een snufje zout.
  2. Bak de kip goudbruin en bijna gaar in olie en haal uit de pan.
  3. Roerbak gember, lente-ui en knoflook tot de geuren vrijkomen.
  4. Voeg de overgebleven marinade, Maggi en rijstwijn toe en roer er balsamicoazijn doorheen.
  5. Voeg de kip toe en voeg zoveel water toe dat de kip voor 3/4 bedekt is.
  6. Stoof de kip met het deksel op de pan tot deze goed gaar is, terwijl je het af en toe omdraait en tot het vocht bijna verdampt is (ongeveer 30 minuten). Indien nodig, bind het vocht dan met een maïzena-papje.
  7. Doe de kip op een serveerschaal en garneer met lente-ui ringetjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen