Pittig gekruide wortel-tomatensoep met sherry basilicumpesto en room

Pittig gekruide wortel-tomatensoep met sherry basilicumpesto en room

Smulweb imageSmulweb

Deze wortel-tomatensoep zit bomvol smaak! Pittig gekruid met paprikapoeder en cayennepeper en afgemaakt met sherry-basilicumpesto en room. Heerlijk als voorgerecht of als hoofdgerecht met brood.

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittig gekruide wortel-tomatensoep met sherry basilicumpesto en room op tafel.

  1. Ui pellen en snipperen. Wortelen schillen en in stukjes snijden.
  2. Olie in een grote pan verhitten. Uisnippers glazig bakken. Wortel kort meebakken.
  3. Tomatenpuree toevoegen en even meebakken (gaat de zure smaak enigszins weg). Blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten + paprikapoeder toevoegen. Groentebouillon erbij.
  4. Alles aan de kook brengen en plm. 30 minuten zachtjes laten koken. Soep pureren met de staafmixer. Mocht de soep te dik zijn dan nog wat water of bouillon toevoegen.
  5. Soep op smaak maken met peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder en honing.
  6. Opdienen in koppen of diep bord. Garneren met een lepel crème fraîche en basilicumpesto.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden