- 500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittig gekruide wortel-tomatensoep met sherry basilicumpesto en room op tafel.
- Ui pellen en snipperen. Wortelen schillen en in stukjes snijden.
- Olie in een grote pan verhitten. Uisnippers glazig bakken. Wortel kort meebakken.
- Tomatenpuree toevoegen en even meebakken (gaat de zure smaak enigszins weg). Blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten + paprikapoeder toevoegen. Groentebouillon erbij.
- Alles aan de kook brengen en plm. 30 minuten zachtjes laten koken. Soep pureren met de staafmixer. Mocht de soep te dik zijn dan nog wat water of bouillon toevoegen.
- Soep op smaak maken met peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder en honing.
- Opdienen in koppen of diep bord. Garneren met een lepel crème fraîche en basilicumpesto.