Provencaalse kabeljauw op groentebedje

Provencaalse kabeljauw op groentebedje

Smulweb imageSmulweb

Provençaalse kabeljauw op een bedje van gestoofde tomaten, rode ui, knoflook, en Provençaalse kruiden. Geserveerd met romige saus en partje citroen en fijngesneden lente ui. Stoof kort, afgedekt en geniet van de smaakvolle saus die zichzelf maakt.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Provencaalse kabeljauw op groentebedje op tafel.

  1. Snipper 2 rode uien. Pers de knoflook. Was de tomaten en deel ze in halve partjes.
  2. Doe een beetje olijfolie in een hapjespan met deksel of ovenschaal die af te dekken is met folie.
  3. Leg de rode uien, de tomaten, het halve blokje visbouillon en de knoflook erop. Bestrooi met wat Provençaalse kruiden (basilicum, tijm, oregano, rozemarijn), vers gemalen zwarte peper en een snufje zout. Laat 8 minuten voor stoven met deksel.
  4. Was de visfilets, breng op smaak met peper en zout en leg ze dan op het groentebedje. Leg er als laatste een klontje roomboter op. Stoof kort, afgedekt, in ongeveer 8 minuten mooi gaar.
  5. Geen water toevoegen, want de saus maakt zichzelf. Tomaten verliezen vocht.
  6. Serveer de vis op het kruidige groentebedje op borden met een partje verse citroen en wat fijngesneden lente ui. Gebruik de romige saus, want die smaakt heerlijk. Eet smakelijk.
eet smakelijk