Panga filet in een jasje

Panga filet in een jasje

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk krokante panga filet in een zelfgemaakt jasje. Kruid de vis subtiel, meng het beslag en bak het in de frituur. De panga filet krijgt een mooie goudbruine kleur en smaakt het lekkerst met een sausje.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Panga filet in een jasje op tafel.

  1. Kruid de vis niet te sterk en laat dat even intrekken als je diepvries gebruikt. Laat het iets ontdooien, dat werkt makkelijker.
  2. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg zout en alle kruiden toe, maar let op: doe er niet teveel bij, anders gaat de smaak verloren van de vis. Meng dit goed door elkaar.
  3. Doe water (of melk of bier, deze geven een andere smaak en met melk wordt het korstje zachter, met bier gaat het deeg meer uitzetten, dus wat je zelf wil) bij het mengsel. Voeg niet te veel in één keer toe, het beslag mag niet te dun worden.
  4. Doe het beslag in een lange platte schaal. Maak het frituurvet of de olie goed warm. Haal één stukje vis door het beslag en doe het in het frituurvet. Laat het bakken tot het een mooie goudbruine kleur heeft. Let op: het ligt eraan of je een dik of een dun stuk vis hebt. Dun korter, dik langer.
  5. Bak de stukjes vis 2 keer, eerst even rustig bakken en laten afkoelen en dan op hoge temperatuur afbakken. Zo wordt het krokanter. Bak alle stukjes vis zo.
  6. Eenmaal klaar, serveer de vis warm of koud met een lekker sausje. Bij dikkere stukken is twee keer bakken beter, anders wordt of de vis niet gaar of het deeg veel te donker.
eet smakelijk