Gebraden kippendijen met zoetzure uien

Gebraden kippendijen met zoetzure uien

Smulweb imageSmulweb

Gebraden kippendijen in een bedje van zoetzure uien en saus met honing en boter. Dit gerecht doet het altijd goed. Sappige kippendijen, gekaramelliseerde uien en een sausje met honing en boter. Het is perfect in balans en ontzettend makkelijk om te maken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Jumbo Biologisch Kipdijlapjes

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gebraden kippendijen met zoetzure uien op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Dep de kip droog met keukenpapier en meng met de knoflook, het zout en de peper.
  3. Doe de ui met de wijn, het laurierblad, het kaneelstokje en een snuf zout in een pan en breng aan de kook. Laat 15 tot 20 minuten inkoken tot de meeste vloeistof is verdwenen. Roer de honing en de boter erdoor.
  4. Lepel het mengsel over de kip zodat alles goed bedekt is.
  5. Doe de dijen, de uienmix en alle sappen op een met folie of bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak 25 minuten tot de kip doorbakken is en de uien boterzacht en gekaramelliseerd zijn.
  7. Serveer heerlijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Ui