Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip venkel tajine gerecht op tafel.
- Zet de, in water voor geweekte, tajine op de onderzetter op het hoogste vuur met wat olijfolie. Voeg de harissa toe zodra deze heet is.
- Bestrooi de kippenbouten met de bovengenoemde kruiden en leg ze met de velkant naar beneden in de tajine. Draai ze om zodra ze beginnen te kleuren en laat ze even verder bakken.
- Voeg de gesneden knoflook, gember, peper en ui toe zodra deze glazig worden. Leg vervolgens de gesneden venkel en in vieren gedeelde tomaatjes erop en bestrooi met wat tijm. Laat alles even opwarmen en blus af met wijn, citroensap en voeg zoveel kippenbouillon toe dat alles net onder staat.
- Zet de deksel op de tajine en zet alles op de laagste pit op het laagste vuur. Laat alles ongeveer 1 1/2 uur zachtjes pruttelen. Voeg het laatste half uur de uitgelekte rozijnen, olijven en geroosterde pijnboompitten toe. Zet ook de rijstkoker aan.
- Bestrooi alles ten slotte met de gesneden peterselie en serveer met rijst of Turks brood. Eet smakelijk!