Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Broodje speklap van de snackbar op tafel.
- Meng het ei met 1 eetlepel zonnebloemolie en doe dit in een schaal. Doe de meel op een plat bord en meng de paneermeel met de kipkruiden in een tweede schaal. Leg een dubbel gevouwen vel bakpapier op een plat bord.
- Haal een speklap eerst door het meel en laat het overtollige meel eraf vallen. Haal daarna de speklap door het ei en laat overtollig ei weglopen. Haal nu de speklap door de paneermeel. Voor een extra dik paneerlaagje de stappen eventueel herhalen, maar één laagje is voldoende.
- Leg de gepaneerde speklap tussen het gevouwen bakpapier. Leg niet meer dan twee speklappen naast elkaar en druk ze stevig aan op het platte bord.
- Verhit de olie tot 180 graden en bak de speklappen bruin af. Haal de speklap uit de pan en snijd in repen van ongeveer duimdikte. Snijd een broodje open en leg de repen speklap erop. Schenk er zoete chilisaus overheen.