Oostenrijkse kaiserschmarrn

Oostenrijkse kaiserschmarrn

Smulweb imageSmulweb

Waan je in de bergen met dit recept voor Oostenrijkse kaiserschmarrn. Heerlijke stukjes krokante, maar tegelijkertijd zachte pannenkoek met rozijnen. Traditioneel geserveerd met appelmoes. Deze zoete traktatie is verrukkelijk na een stevige wandeling, of gewoon op een koude dag.

10 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Oostenrijkse kaiserschmarrn op tafel.

  1. Klop de eiwitten in een schone kom op tot zachte pieken. Klop de eidooiers in een aparte kom tot een gladde massa. Meng de melk, suiker, een snufje zout, bloem en rozijnen door het eigeel en spatel daarna voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoor.
  2. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Giet een grote soeplepel vol met beslag in de pan en bak goudbruin. Keer om en bak ook de andere kant gaar, dit duurt ongeveer 1 minuut.
  3. Scheur de Kaiserschmarrn in stukjes met behulp van twee vorken en bak ze nog ongeveer 2 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  4. Bestrooi de Oostenrijkse kaiserschmarrn met poedersuiker en serveer met appelmoes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Pannenkoeken Kaiserschmarren