Oma’s gehaktballen

Oma’s gehaktballen

Smulweb imageSmulweb

Ga terug in de tijd met dit recept voor oma's gehaktballen, een nostalgische klassieker die altijd in de smaak valt. Sappige, smaakvolle balletjes, volgens traditioneel recept. Perfect voor iedere dag van de week.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Oma’s gehaktballen op tafel.

  1. Meng het gehakt in een kom met alle ingrediënten en 7,5 gram zout (behalve de ketjap en de runderfond). Kneed goed door elkaar en vorm vier gehaktballen.
  2. Verhit de boter in een braadpan op hoog vuur en braad hierin de gehaktballen rondom bruin aan. Draai het vuur lager en voeg dan de runderfond en de ketjap toe. Roer even door.
  3. Zet de deksel schuin op de pan en laat oma’s gehaktballen in ongeveer 25 minuten gaar sudderen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees