Gehaktspiezen met guacamole

Gehaktspiezen met guacamole

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke gehaktspiezen met picadillo-kruiden en feta, op smaak gebracht met olijfolie en geserveerd met guacamole van avocado's gemengt met tomaatblokjes, bosui, koriander en limoensap. Perfecte aanvulling op de gerechten voor jouw volgend etentje.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktspiezen met guacamole op tafel.

  1. Verkruimel de tortillachips in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller.
  2. Meng in een kom gehakt met ei, verkruimelde chips, picadillo-kruiden en feta en kneed goed door. Vorm gehakt tot 24 mooie balletjes.
  3. Snijd elke ui in 6 parten en halveer de parten. Steek aan elke spies 3 gehaktballetjes met daartussen 2 stukken ui. Leg de spiesen op een bord, dek ze af en laat ze in de koelkast even opstijven.
  4. Snijd intussen tomaten in vieren, verwijder zaadjes en snijd vruchtvlees in kleine blokjes.
  5. Halveer avocado's en schep vruchtvlees in diep bord. Sprenkel er 2 eetlepels limoensap over. Prak avocado met een vork tot een rulle massa en schep tomaatblokjes, bosui, en koriander erdoor. Breng guacamole op smaak met zout en versgemalen peper.
  6. Bestrijk spiesjes met olijfolie en bak ze in hete grillpan in 8-10 minuten bruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Guacamole