Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktspiezen met guacamole op tafel.
- Verkruimel de tortillachips in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller.
- Meng in een kom gehakt met ei, verkruimelde chips, picadillo-kruiden en feta en kneed goed door. Vorm gehakt tot 24 mooie balletjes.
- Snijd elke ui in 6 parten en halveer de parten. Steek aan elke spies 3 gehaktballetjes met daartussen 2 stukken ui. Leg de spiesen op een bord, dek ze af en laat ze in de koelkast even opstijven.
- Snijd intussen tomaten in vieren, verwijder zaadjes en snijd vruchtvlees in kleine blokjes.
- Halveer avocado's en schep vruchtvlees in diep bord. Sprenkel er 2 eetlepels limoensap over. Prak avocado met een vork tot een rulle massa en schep tomaatblokjes, bosui, en koriander erdoor. Breng guacamole op smaak met zout en versgemalen peper.
- Bestrijk spiesjes met olijfolie en bak ze in hete grillpan in 8-10 minuten bruin en gaar.