Stoofpotje met vis en kikkererwten

Stoofpotje met vis en kikkererwten

Smulweb imageSmulweb

Een stoofpotje met vis en kikkererwten boordevol Oosterse smaken zoals gember, kurkuma en limoen. Geserveerd met verse haricots verts, courgette, tomaat, couscous en verse koriander.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 200 g Kikkererwten gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Stoofpotje met vis en kikkererwten op tafel.

  1. Verhit de helft van de olie in een grote braadpan. Fruit de ui 3-5 minuten totdat deze glazig is.
  2. Voeg daarna de knoflook, gember, groene peper en kurkuma toe. Roer dit even goed door.
  3. Voeg nu de kikkererwten, tomaten en 125 ml water toe. Doorroeren en aan de kook brengen. Laat daarna 5 minuten op zacht vuur sudderen.
  4. Voeg dan de vis, sperziebonen en courgette toe. Doe de deksel op de pan en laat 5 minuten garen.
  5. Doe limoensap erbij en breng verder op smaak met peper en zout.
  6. Doe ondertussen de couscous in een vuurvaste schaal. Voeg 250 ml kokend water toe en roer door. Laat 3-5 minuten staan tot het water is opgenomen door de couscous.
  7. Roer de couscous door met een vork en voeg de laatste olie hieraan toe.
  8. Strooi de koriander over het stoofpotje en serveer met de couscous.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Groente Kikkererwt