Tagliatelle frutti di mare

Tagliatelle frutti di mare

Smulweb imageSmulweb

Tagliatelle frutti di mare; gemengde zeevruchten, sjalot, rode peper en knoflook. Afgelust met calvados en een scheutje room, fijngehakte peterselie en goede gezelschap. Heerlijk en snel klaar!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 30 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tagliatelle frutti di mare op tafel.

  1. Belangrijk: laat bevroren zeevruchten eerst ontdooien!
  2. Breng een grote pan water (met zout) aan de kook voor de tagliatelle.
  3. Snipper het sjalotje en fruit zachtjes glazig in wat hete olie in een koekenpan (± 2 minuten).
  4. Snij de rode peper en knoflook in stukjes en doe erbij. Voeg alle zeevruchten toe en bak al omscheppend ± 2 minuten op hoog vuur.
  5. Doe intussen de pasta in het kokende water en kook 'al dente' in ± 5 minuten.
  6. Blus de zeevruchten af met wat calvados of cognac en laat de alcohol even verdampen. Giet er een scheutje room bij.
  7. Voeg op het laatst wat fijngehakte peterselie toe. Hou eventueel even warm op een plaatje tot de pasta gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta