Luxe paasbrood

Luxe paasbrood

Smulweb imageSmulweb

Dit luxe paasbrood is een culinair hoogstandje voor tijdens het paasontbijt. Het brood zit vol rozijnen, krenten en gekonfijt fruit. Het brood is lauw het lekkerst en wordt extra feestelijk met de glazuur van poedersuiker en water.

120 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 40 g Bigarreaux
  • 75 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Luxe paasbrood op tafel.

  1. Doe de gist in de lauwe melk met een beetje suiker en klop los.
  2. Stort de bloem op het aanrecht en maak een kuil. Doe de melk met de gist erin en de rest van de suiker erbij.
  3. Meng met de vingertoppen alles langzaam onder elkaar tot er een deeg ontstaat. Voeg langzaam al knedend het zout toe. Voeg nu al knedend de boter toe. Kneed vervolgens het deeg 10 minuten tot een soepel deeg.
  4. Laat het deeg nu 90 minuten rijzen onder een theedoek op een tochtvrije warme plaats.
  5. Doe de rozijnen en krenten in warm water en laat ze 30 minuten wellen. Giet de rozijnen af en laat ze goed uitlekken.
  6. Neem het deeg en sla de lucht er vervolgens uit. Voeg al knedend de rozijnen, gekonfijt fruit en krenten aan het deeg toe.
  7. Vorm een rond brood en leg deze bol op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop de eierdooier los met een scheutje melk en bestrijk hiermee de deegbal.
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  9. Laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is in volume (ongeveer 30 minuten). Bak het brood 30 tot 35 minuten gaar in een oven van 200°C.
  10. Laat het brood afkoelen op een rooster.
  11. Glazuur: Doe poedersuiker in een kom en voeg er het water bij. Roer alles goed door elkaar tot een gladde massa. Wanneer deze te dik is kun je er een extra eetlepel water aan toevoegen.
  12. Giet de glazuur over het Paasbrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasen Paasbrood