Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Egg benedict met een twist op tafel.
- Gril de pancetta (of andere vleessoort) tot gewenste knapperigheid en rooster de beschuitbollen. Verwarm de oven op 175 graden.
- Doe een grote eetlepel water in elk muffin vormpje en breek in elk een ei. Zet 12 minuten in de oven. Schep zeer voorzichtig uit de vorm en gebruik direct.
- Neem een lage, brede sauspan en klop de eidooiers los. Meng de azijn en wijn erdoor en klop goed met een garde.
- Zet de pan op een laag vuur en blijf kloppen totdat het een mooie saus wordt. Haal de pan van het vuur, voeg wat zout toe, en schenk al kloppende de gesmolten boter erbij. Voeg de boter toe in een dun straaltje en blijf kloppen totdat je een gebonden en romige saus hebt.
- Neem de beschuitbol, bedek met de pancetta, plaats het gepocheerde ei erop en schep een flinke lepel Hollandaise saus eroverheen.