Kersen raster vlaai van linzendeeg

Kersen raster vlaai van linzendeeg

Smulweb imageSmulweb

Met een linzendeeg bodem en kersen vulling is deze kersen raster vlaai onweerstaanbaar lekker! Bestrijk de vlaai met losgeklopte eidooier en bestrooi met suiker en amandelen. Bak de vlaai in het midden van de voorverwarmde oven op 160°C (elektrisch), 150°C (hetelucht) of gasovenstand 2-3 gedurende 35 minuten.

120 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kersen raster vlaai van linzendeeg op tafel.

  1. Zeef het meel met het zout, de basterdsuiker en de vanillesuiker boven een kom. Doe de in kleine stukjes gesneden boter, de melk en het ei erbij en kneed snel met de keukenmachine/mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Kneed nog even met de hand na en verdeel het deeg in twee gelijke bollen. Leg het deeg 1 uur in de koelkast.
  2. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Maak het aardappelzetmeel aan met een beetje van het vocht. Bind het uitlekvocht met het aangemaakte aardappelzetmeel op het vuur en voeg de suiker toe. Doe de kersen erbij en laat het geheel 30 minuten rusten om te binden.
  3. Beboter een vlaaivorm en bestuif het aanrecht met bloem. Rol één deegbol uit tot een ronde lap, groter dan de vlaaivorm en bekleed de bodem en de wanden van de vorm hiermee. Rol de rest van het deeg uit en snijd er 1 cm brede repen van. Verdeel de kersenvulling gelijkmatig over de bodem en leg de deegrepen er overheen in een ruitjespatroon. Bestrijk de vlaai met de losgeklopte eidooier en bestrooi hem met suiker en amandelen.
  4. Bak de vlaai in het midden van een voorverwarmde oven op 160°C (elektrisch), 150°C (hetelucht) of gasovenstand 2-3 gedurende 35 minuten. Haal de vlaai voorzichtig uit de vorm en laat hem afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Kersen