Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Spelt eierkoeken op tafel.
- Zet een kom in een pan met heet water (au bain-marie), zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt.
- Klop in deze kom de eieren met de kristalsuiker en vanillesuiker in ongeveer 5 minuten luchtig.
- Verwarm de melk tot lauwwarm en los het ammonium erin op.
- Neem de kom met het luchtig geklopte ei-suiker mengsel van het vuur en meng de melk erdoor.
- Voeg de patentbloem en de maïzena toe en roer tot een glad mengsel.
- Klop het beslag nog 2 minuten goed door.
- Laat het beslag minstens 2 uur rusten op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 200°C of 180°C hetelucht oven.
- Schep met een eetlepel kleine bergjes van het beslag op de voorbereide bakplaat. Zorg voor een tussenruimte van minstens 5 cm tussen de bergjes, want het beslag drijft nog wat uit.
- Bak de eierkoeken ongeveer 8-10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudgeel van kleur zijn en bruine randjes hebben.
- Laat de koeken afkoelen op een rooster.