Spelt eierkoeken

Spelt eierkoeken

Smulweb imageSmulweb

Maak nu heerlijke Spelt eierkoeken! Luchtig beslag van eieren, melk, kristalsuiker, vanillesuiker, patentbloem en maizena. Even 2 uurtjes laten rusten op kamertemperatuur en vervolgens bakken in de oven. Eet smakelijk!

120 min bereiden

tussendoortje

7 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Spelt eierkoeken op tafel.

  1. Zet een kom in een pan met heet water (au bain-marie), zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt.
  2. Klop in deze kom de eieren met de kristalsuiker en vanillesuiker in ongeveer 5 minuten luchtig.
  3. Verwarm de melk tot lauwwarm en los het ammonium erin op.
  4. Neem de kom met het luchtig geklopte ei-suiker mengsel van het vuur en meng de melk erdoor.
  5. Voeg de patentbloem en de maïzena toe en roer tot een glad mengsel.
  6. Klop het beslag nog 2 minuten goed door.
  7. Laat het beslag minstens 2 uur rusten op kamertemperatuur.
  8. Verwarm de oven voor op 200°C of 180°C hetelucht oven.
  9. Schep met een eetlepel kleine bergjes van het beslag op de voorbereide bakplaat. Zorg voor een tussenruimte van minstens 5 cm tussen de bergjes, want het beslag drijft nog wat uit.
  10. Bak de eierkoeken ongeveer 8-10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudgeel van kleur zijn en bruine randjes hebben.
  11. Laat de koeken afkoelen op een rooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Eierkoeken