Babi ketjap met stamppot zuurkool

Babi ketjap met stamppot zuurkool

Smulweb imageSmulweb

Babi ketjap met stamppot zuurkool is een verrassend lekkere combinatie. Het gekruide vlees in zoete ketjapsaus is een perfecte match met de friszure stamppot. Bon appétit!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Appelsap

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Babi ketjap met stamppot zuurkool op tafel.

  1. Verwijder het bot en ongewenst vet en snijd het vlees in stukjes. Bestrooi het vlees met peper, zout en djahé. Laat dit ca. 15 minuten intrekken. Pel en snipper de uien en de knoflook.
  2. Verhit de olie in de pan. Bak het vlees (in gedeelten) aan alle kanten bruin. Voeg de uien en de knoflook toe en bak dit even mee.
  3. Voeg de azijn, gember, ketjap en een flinke scheut (heet) water toe. Het vlees moet net, net/niet onderstaan. Laat het vlees ca. 1-1,5 uur zachtjes gaar sudderen.
  4. Voor de stamppot Zuurkool: schil de aardappels en snijd ze in vieren. Voorkook de zuurkool en giet deze af. Voeg daarna bij de zuurkool de aardappels en een pakje appelsap toe en zoveel water dat het geheel net onder staat. Laat de aardappelen en de rest koken tot de aardappelen gaar zijn en giet ze af.
  5. Stamp alles fijn en breng het op smaak met gemalen peper en zout. Smul ze!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Zuurkool Zuurkoolstamppot