Rode bieten risotto met geitenkaas in krokant hazelnootkorstje

Rode bieten risotto met geitenkaas in krokant hazelnootkorstje

Smulweb imageSmulweb

Geniet van makkelijk comfortfood! Deze Rode bieten risotto met geitenkaas in krokant hazelnootkorstje geeft je een unieke smaakbeleving. De risotto is op smaak gebracht met sjalotten, peterselie en bouillon. Geserveerd met geroosterde pastinaak, wortel, kastanjes en met geitenkaas in hazelnootkorstje voor extra smaak!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Pastinaak
  • 15 g Honing

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rode bieten risotto met geitenkaas in krokant hazelnootkorstje op tafel.

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180ºC. Breng 0.5l water aan de kook in een middelgrote kookpan, los het bouillonblokje erin op, zet opzij en houd warm afgedekt. Hak de peterselieblaadjes fijn. Rooster de hazelnoten in een koekenpan op matig vuur en laat afkoelen.
  2. Schil de sjalot en rode biet. Snijd de sjalot fijn en snijd de rode biet in blokjes van 0,5cm groot. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de biet 15 minuten gaar. Giet het water af en laat de rode biet uitlekken in een vergiet.
  3. Schil de pastinaak en wortel. Snijd beide in grote parten en leg ze op een bakplaat. Kruid met 1el olie, zout en peper, hussel even en bak 20 minuten in de oven.
  4. Snijd de geitenkaas in vier stukken, rol ze door de hazelnoten en zet opzij. Meng de balsamicoazijn, honing, 4el olijfolie en de helft van de peterselie en breng op smaak met zout en peper. Snijd de kastanjes in kwarten en zet opzij. Rasp de Parmezaanse kaas en zet opzij.
  5. Bak de sjalot glazig in 2el olie in een pan. Voeg de rijst toe. Blus af met 250ml bouillon, breng aan de kook. Voeg de rode biet toe en kook samen met de rijst beetgaar met nog 250ml bouillon. Voeg indien nodig meer bouillon toe als de risotto nog niet gaar is.
  6. Zet de kastanjes en geitenkaas de laatste 5 minuten bij de groenten in de oven. Haal de geroosterde groenten uit de oven, meng met de vinaigrette. Serveer de risotto op een bord met Parmezaanse kaas, boter, de rest van de peterselie, zout en peper. Leg de geitenkaas en groenten erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Groente Bieten