Krokante kabeljauw met mosterd en tomaat

Krokante kabeljauw met mosterd en tomaat

Smulweb imageSmulweb

Een lekker krokant kabeljauwgerecht met mosterd, tomaat en broodkruim uit de oven. De vis blijft van binnen lekker glazig en sappig en wordt afgedekt met heerlijk gehakte tomaten voor extra smaak. De krokante korst van het broodkruim wordt goudbruin tijdens het bakken. Serveer met gehakte peterselie voor een frisse touch.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Krokante kabeljauw met mosterd en tomaat op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een vuurvaste ovenschaal in met boter.
  2. Strooi de gesnipperde sjalotten gelijkmatig in de ovenschaal.
  3. Kruid de visfilets met zout en peper en doe er daarna mosterd op.
  4. Leg de stukken vis op de sjalotjes en dek af met de gehakte tomaten en broodkruim.
  5. Voeg de droge witte wijn aan het gerecht toe en sprenkel de olijfolie over het broodkruim voor een krokante korst.
  6. Bak het gerecht 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Let op de baktijd, de vis moet van binnen nog glazig en sappig blijven. Dikkere mootjes hebben een minuutje langer nodig om te garen dan dunne mootjes.
  7. Bestrooi de krokante korst voor het serveren met vers gehakte platte peterselie. Eet smakelijk.
eet smakelijk